de pe masa de craciun nu poate lipsi cozonacul.anul acesta mi-am propus sa incerc si alte umpluturi fata de cele traditionale,simple cu mac si nuca
pt un cozonac:
-500g faina
-100ml lapte
-200ml smantana frisca
-100g unt
-2 galbenusuri
-100g zahar
-coaja razuita portocala
-1 plic drojdie granulata
-200g migdale(nuci) macinate
-150g ciocolata rasa
-3-4 albusuri
-60g zahar
aluatul cozonacului l-am framantat la masina de paine pe prg de framntare si dospire.apoi am impartit in 2 bucati.
am batut albusurile spuma tare cu zaharul,am pus nucile si ciocolata razuita:
si am amestecat usor.
pe masa usor unsa cu ulei am intins cu mana cele 2 bucati de aluat si am pus umplutura:
am rulat fiecare bucata in parte si apoi le-am rasucit :
asezate in tava de chec le-am lasat sa dospeasca 2h.apoi am preincalzit cuptorul la 175 grade si am copt cozonacul:
inveliti in folie alimantara transparenta se pastreaza fragezi cateva zile.
.
joi, 22 decembrie 2011
cozonac cu migdale(nuca) si ciocolata
Publicat de mihaela la 06:39
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ce frumos a crescut!!Craciun fericit!!
Un An Nou fericit si imbelsugat Mihala si tot ce va doriti!la multi ani!
Trimiteți un comentariu