reteta am facut-o anul trecut,inainte de revelion dar cum am ramas in urma cu postarile vi-o arat abia acum,la inceput de an:
aluat:
-150g faina
-60g zahar
-1 galbenus
-75g unt
-1 lingura smantana dulce
-1 lingurita praf de copt
deasupra:
-3-4 linguri gem
-125g zahar(80g am folosit eu)
-100g migdale felii
-50g nuci tocate grob
-70g unt
-50ml smantana dulce
se amesteca intr-un castron ingredientele pentru aluat si apoi se lasa 30min la rece.se intinde intr-o tava mica pregatita cu hartie de copt si unge cu dulceata:
se da la copt 10min,la 170grade.intre timp punem zaharul,untul,smantana dulce la topit intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugam nucile si migdalele felii.tinem pe foc pina compozitia se leaga bine.apoi cu ajutorul unei linguri o repartizam peste foaia de aluat:
dam la copt inca 20min la 170grade,ultimele 5,lasand numai rezistenta de jos:
rece taiem triunghiuri.
.
sâmbătă, 7 ianuarie 2012
triunghiuri cu nuca si migdale
Publicat de mihaela la 17:11
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Arata foarte bine! Sunt convinsa ca sunt si foarte bune! Pupici
nico daca va place nuca este o reteta buna si rapida!pupici
ce inseamna tava mica?
multumesc, Raluca
raluca asa orientativ (caci nu sunt acasa zilele acestea sa o masor)este cat jumatate din tava ce ai primit-o la aragaz sau cuptorul electric.
gata...am preparat-o! fff buna si aspectuoasa! multumesc, Raluca
raluca sa va fie de bine! week-end minunat!!!
Trimiteți un comentariu