pe frigul de afara in casa miroase a paine proaspat scoasa din cuptor!poftiti la o bucata!
-100g cartof copt si pasat
-250ml apa calduta
-150g faina integrala de grau
-350-400g faina alba
-1 cub drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
apa calduta in care am dizolvat drojdia impreuna cu mierea se lasa 10min.am pus in cuva robotului cele 2 feluri de faina,sarea,cartoful rece,pasat si apoi apa.am framantat 5 minute si apoi am lasat bolul la dospit,intr-un loc caldut pina cand si-a dublat volumul.
se imparte aluatul in 3 bucati,pe masa usor infainata si se modeleaza baghete care se pun in forma speciala.
se mai lasa 10min la odihnit,apoi se coc la 200grade,cu ventilatie si o cratita cu apa jos in cuptor.
dupa 30min se verifica daca sunt coapte,eventual se reduce temeratura si se mai lasa cateva minute.
2 comentarii:
O paine buna si sanatoasa!
multumesc!
Trimiteți un comentariu