Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 15 februarie 2013

baghete cu faina integrala si cartof copt

 pe frigul de afara in casa miroase a paine proaspat scoasa din cuptor!poftiti la o bucata!



-100g cartof copt si pasat
-250ml apa calduta
-150g faina integrala de grau
-350-400g faina alba
-1 cub drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere

apa calduta in care am dizolvat drojdia impreuna cu mierea se lasa 10min.am pus in cuva robotului cele 2 feluri de faina,sarea,cartoful rece,pasat si apoi apa.am framantat 5 minute si apoi am lasat bolul la dospit,intr-un loc caldut pina cand si-a dublat volumul.

se imparte aluatul in 3 bucati,pe masa usor infainata si se modeleaza baghete care se pun in forma speciala.
se mai lasa 10min la odihnit,apoi se coc la 200grade,cu ventilatie si o cratita cu apa jos in cuptor.





dupa 30min se verifica daca sunt coapte,eventual se reduce temeratura si se mai lasa cateva minute.