m-am hotarat de aceasta data sa dau o noua forma cozonacului traditional si sa il transform in portii individuale.
aluat:
-75g unt
-75g unt
-200ml lapte
-500g faina
-1 cub drojdie proaspata
-75g zahar
-2 oua
-1 priza sare
-1 plic coaja portocala dr oetker
umplutura:
-250g nuci macinate
-zahar dupa gust,vreo 150-200g
-4 albusuri
in plus:
-2 galbenusuri
-2 linguri iaurt
-crocant
aluatul l-am framantat si dospit in masina de paine.apoi l-am rasturnat pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati,apoi fiecare la randul ei in 2.
se ia o bucata si intinde sub forma de dreptunghi.albusurile se bat usor cu furculita si se amesteca cu nuca macinata si zahar dupa gust.se intinde pe fiecare bucata de aluat cate 1 lingura umplutura si ruleaza:
apoi se unesc cate 2 suluri si la final se formeaza un cerculet,ascunzand bine capetele:
se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt:
si se lasa 15min la dospit.se ung cu galbenusul amestecat cu iaurtul si presara crocantul:
apoi se coc pt 25-30min la 180 grade,cu ventilatie:
se lasa sa se raceasca complet si se pastreaza invelite in prosop si apoi in punga.
3 comentarii:
Ce inseamna crocant? Acest crocant care il puneti peste cozonaci. Nu inteleg. Ce este?
Ce inseamna crocant? Acest crocant care il puneti peste cozonaci. Nu inteleg. Ce este?
sunt un fel de alune grob tocate si caramelizate care se presara peste cozonaci dupa ce sunt unsi cu galbenus.
Trimiteți un comentariu