alaturi de drob si friptura,oua vopsite si cozonaci acest tort aperitiv de orez si-ar putea gasi locul pe masa festiva!
pt o forma de 26cm
-2 cepe
-3 catei usturoi
-1 lingura ulei
-500g orez
-1l supa legume
- 3 morcovi mari+ cativa mici pentru decor
-100g cascaval
-125ml smantana
-5 oua
-sare,piper
-1 lingurita cucuma
-parmezan ras
ceapa si usturoil se toaca marunt si se pun la dinstuit in uleiul de masline.se adauga orezul si se lasa amestecand uneori pina cand devine lucios.se adauga supa,nu toata odata ci in portii mici si se fierbe pina bobul este moale.
intre timp razuim morcovii si cascavalul.cand orezul este fiert il condimentam cu sare,piper,cucuma.amestecam morcovul razuit in el si lasam sa se raceasca compozitia.
ungem o forma de tort si preincalzim cuptorul la 190 grade.
orezul racit il amestecam cu ouale usor batute,smantana,patrunjel verde tocat, cascavalul razuit.turnam compozitia in forma de chec si dam la cuptor pentru 30min.
morcovii mici ii oparim si lasam la stors apoi ii asezam peste tort si decoram cu parmezan razuit:
punem din nou la cuptor,pentru 8-10min.
Un comentariu:
Foarte bine arata, si cred ca e foarte bun!
Trimiteți un comentariu