este de fapt aluat de cozonac,la care i-am dat eu o forma mai frumusica:
pt aluat:
1 cub drojdie
125ml lapte
375g faina
80g zahar
1 ou
60g unt
umplutura:
125ml lapte
100g unt
250g mac macinat
100g zahar(daca va place dulce,puteti pune 150)
aluatul l-am framantat la MP:apoi lasat la dospit:
intre timp ne ocupam de umplutura:punem laptele,zaharul si untul la fiert,
cand incepe sa clocoteasca turnam macul,amestecam de 2-3 ori si dupa 1 min luam deoparteintindem foia de aluat potrivit de gros,punem umplutura:
rulam,ascunzand capetele inauntru:
apoi taiam felii:
pe care le punem in tava de muffins cu hartiute:
ungem cu galbenus+lapte:si coacem la foc potrivit:
sunt pufoase si se pot incalzi a doua zi la MU.
vineri, 18 aprilie 2008
briose dospite cu mac
Publicat de
mihaela
la
12:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Cat de bine arata briosele, le-am notat
Trimiteți un comentariu