Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 12 martie 2012

vafe cu faina integrala


-125g unt
-50g miere
-3 oua
-100ml lapte
-150g faina integrala
-scortisoara
-1 lingurita praf de copt

din toate ingredientele mixate se coc vafe in aparatul incins.se servesc fierbinti cu gem sau nutella.

sâmbătă, 10 martie 2012

bascute cu feta si cascaval



am pornit de la reteta Pocai de aici si am facut varianta sarata a bascutelor.m-am trezit prima si cum tot poporul inca dormea am pregatit bascutele pentru micul dejun,in varianta branzoasa.daca vreti sa vedeti reteta pas cu pas aruncati un ochi la poca pe blog:))


aluat:

-500 gr. faina
-60 gr. zahar(am pus miere)
-2 galbenusuri
-80 gr. unt
-1 cub drojdie ( 25 gr.)
-250 ml. lapte
-un praf de sare

-200g feta
-150g cascaval
-2 galbenusuri

aluatul l-am framantat la KA dar puteti folosi si masina de paine.dupa ce a dospit am intins pe masa usor infainata o foaie potrivit de groasa din care am taiat cercuri cu gura unei cani de lapte.

branza si cascavalul se razuiesc pe partea mare si se amesteca cu galbenusurile.
se lasa cerculetele se dospeasca 10-15 min si se face cate o adancitura cu fundul unei cescute de expresso sau ce aveti la indemana.

se pune pe fiecare cerc,asezat in tava cu hartie de copt , cate o lingurita de umplutura si se mai lasa 10 min la dospit.se coc in cuptorul preincalzit,la 190 grade pentru 20min.

sunt minunate si merita sa le inmcercati.week-end minunat va doresc!



.

vineri, 9 martie 2012

briose cu nuci si ciocolata amaruie



azi matei are 2 prieteni de gradinita in vizita si cum dupa atata joaca mai vine si foamea le-am pregatit muffinsi care merg de minune langa un pahar de laptic caldut:

-100g unt
-3 oua
-100g zahar
-200g smantana
-300g faina
-125g nuci
-1 plic praf de copt
-1 ciocolata amaruie

untul se mixeaza cu ouale intregi si zaharul.se adauga smantana,faina amestecata cu praful de copt si faina iar la final nucile tocate si ciocolata taiata grob.
se pune compozitia in forma de briose si se coc la 190 grade cu ventilatie,pentru 15-18min.


.

joi, 8 martie 2012

prajiturele dospite cu gem si nuci





prajiturelele acestea va sunt dedicate voua,dragi cititoare ale blogului,azi de ziua noastra a femeii!!!!

aluat:
-aprox 500g faina
-2 galbenusuri
-170ml lapte
-100g untura/unt
-1 plic drojdie granulata
-2 linguri miere
-1 varf cutit sare

in plus
-un borcan mic gem de prune
-100g nuci macinate

aluatul l-am framantat la masina de paine,la prg de framantare si dospire.am intins apoi pe masa usor infainata o foaie dreptunghiulara si am pus umplutura de gem amestecat cu nuci:


am rulat si am taiat triunghiuri:


pe care le-am asezat in tava pregatita cu hartie de copt,cu distanta intre ele.cu coada unei linguri de lemn am apasat usor mijlocul:

le-am mai lasat 15min la odihnit



si le-am copt la 180grade,cu ventilatie:


sa aveti pofta si o zi cu soare!!!!!




.

miercuri, 7 martie 2012

painite pentru dejun


aluat:
-210ml apa
-1 lingurita miere
-1 lingurita sare
-1 plic drojdie granulata
-300g faina alba
-50g faina integrala de grau
-30g unt

ingredientele le-am pus in ordinea scrisa in cuva masinii de paine si am framantat aluatul si l-am lasat la dospit.apoi am scos pe masa infainata si am format painite ,




pe care le-am pus in tava pregatita cu hartie de copt si le-am lasat la dopit inca 20min apoi le-am copt la 200grade pina s-au rumenit.

.

marți, 6 martie 2012

chec cu nuci si ciocolata

-75ml lapte
-80g nuci
-100g cioco
-250g faina
-250g unt
-150g zahar
-4 oua
-1 plic praf de copt

am mixat untul cu zaharul si ouale pina cand am avut o compozitie cremoasa.am adaugat apoi faina si praful de copt,alternativ cu laptele iar la final nucile grob tocate,ciocolata si am turnat compozitia in forma unsa si tapetata cu pesmet:



se coace 1h la 170 grade,cu ventilatie :


rece se scoate din forma si se taie.


.

joi, 1 martie 2012

muffinsi cu cioco alba si expresso

dragi cititori ai blogului va doresc o primavara minunata plina de bucurii si impliniri!


-125g unt
-3 oua
-150g zahar
-200g iaurt/smantana
-60 ml expresso
-280g faina
-200g cioco alba topita
-1 plic praf de copt

ingredientele le-am mixat la robot 2 minute si am pus compozitia in formele de briose pregatite cu hartiute de copt.am copt in cuptorul preincalzit,la 185 grade pentru 15-20min.
reci se decoreaza cu ciocolata.

week-end minunat sa aveti si ne revedem in cateva zile!


.

miercuri, 29 februarie 2012

papanasi din aluat cu quark








-400g quark(crema de branza,gen Philadelphia)
-4 oua
-450g faina
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic coaja rasa prtocala
-1 plic praf de copt

am amestecat ingredientele intr-un castron pina am avut un aluat fin si nelipicios.

se imparte in 8 bucati mici si 8 mari.din cele mari formam ineluse:

se prajesc in ulei incins:

si se servesc fierbinti cu dulceata si smantana.


.