reteta de la droopina
600 gr faina,
200 gr telemea (io am avut de oaie shi a ieshit excelenta!)
200 ml apa calduta;
30 gr drojdie;
25 gr unt
busuioc (la alegerea fiecaruia);
1 ou; o lingurita sare; o lingurita zahar;
ceva masline macelarite
Procedam astfel: se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea shi zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina shi se lasa la dospit 10 minute.
Intre timp se topeshte untul.
Dupa 10 minute, se adauga in castron restul de faina, branza, busuiocul, untul topit shi maslinele
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de tare
Se lasa la dospit 30 de minute, la loc cald.
Dupa ce s-a marit volumul , aluatul se imparte in 2 partzi egale shi se modeleaza baghetele
Se pun in tava de cuptor, pe hartie de copt shi se ung cu oul batut. Se pun in cuptorul preincalzit, la 150 de grade pentru vreo 25 de minute.
luni, 8 octombrie 2007
bagheta cu busuioc
Publicat de mihaela la 20:30
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
ca sa vezi cate utilizari poate avea busuiocul!
Buna Miha,
Spune-mi te rog se poate face aluatul la masina de piine?
Pupicei
Trimiteți un comentariu