aluat:
-500g faina
-60g zahar
-1cub drojdie
-200g smantana acra
-50ml lapte
-75g unt
-2oua
in plus:
-1galbenus si putin lapte pt uns deasupra
-ceva mac pt presarat
eu am framantat aluatul la MP:am pus toate ingredientele in masina
se lasa la dospit 30-40min
se poate face si fara masina,se dizolva drojdia in laptele caldut+zahar apoi se amesteca cu untul topit si racit,ouale,smantana si faina.
apoi pe masa unsa cu foarte putin ulei se intinde aluatul si taie triunghiuri,
ruleaza si se mai lasa in tava inca 25-30min.
apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte,presaram macul
si le coacem in cuptorul inainte incalzit la fos potrivit(185 grade)sunt foarte pufoase.
marți, 9 octombrie 2007
cornuri cu smantana acra
Publicat de mihaela la 14:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Draga Mihaela acum am terminat cornuletele,au iesit foarte bune,excelente,intradevar foarte pufoase.salutari si fluturasului este foarte dragalas.
cu placere mary!
Draga Mihaela aseara am facut di nou cornuletele si au iesit super bune,mai ales ca am facut portie dubla sa am de unde sa impart si la vecina mea.felicitari pt tot ce faci.acum sunt trista pt ca am vrut sa fac pastele acelea prinse la mijloc si nu mai gasesc reteta ,caut de 30 de min si nimic... daca ai putea sa ma ajuti cumva te rog frumos .multumesc
draga mea ma bucur ca le-ai incercat din nou...si mai ales in portie dubla.
pastele sunt aici:http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2009/11/farfalle-facute-acasa.html
spor la treaba si sper sa vii cu vesti bune!
te pup
multumesc pt. raspuns dar a intervenit ceva si nu am mai putut sa le fac pt ca necesita mai mult timp,maine sigurat le fac si conopida pane care ai postat-o acum cateva zile,dar.. acum am pus la crescut ''painea cu fulgi de ovaz si ulei ''am vazut ca ai multe retete de paine si am sa fe lac pe toate pe rand pt ca imi place paine cu cereale sau seminte ,nu vreau sa mai cumpar din magazine.va doresc o seara placuta
buna seara,am scos paine din cuptor si a iesit o minunatie super buna.nu am putut sa fac farfalele azi,maine e randul lor.sper sa le reusesc la fel de bine ca si paine.la comentariul anterior cred ca am uitat sa-mi trec numele scuze.
Draga Mihaela,
Am facut seara asta cornulete si au iesit minunat (din pacate le-am ars un pic pe fund, dar nu tare). Am o intrebare - eu parca le-as prefera un pic sarate. Crezi ca se strica reteta daca pe viitor elimin zaharul sau pun foarte putin si inlocuiesc cu sare?
Merci si spor la postat, caci pentru mine e o adevarata sursa de inspiratie
codru,sigur ca le poti face sarate.scoti zaharul(lasi totusi o lingura sa creasca drojdia mai bine) si il inlocuiesti cu parmezan.asta este varianta care am incercat-o eu si au iesit minunate.sare am pus cam o lingurita,rasa de la masura masinii de paine.
spor la treaba!
Buna Mihaela
Gatesc de ceva vreme din retetele tale si vreau sa-ti multumesc ,copiii si sotul sunt foarte incantati de tot ce am facut pana acum si de fiecare data mi-au iesit foarte bine retetele.Acum am in cuptor aceste cornulete ,fetita mea vrea sa pape deja :) nu are rabdare sa se coaca.
Te pupam si iti multumim !
Draga Mihaela au iesit excelente ,sunt ideale pt breakfast la scoala, acum le savuram cu o cana de iaurt.
Te pupam
Trimiteți un comentariu