pentru aluat :
450 gr faina
150 gr margarina
5 galbenusuri
1 cana lapte caldut
10 gr drojdie proaspata
intr-un pahar, puneti putin lapte caldut ( jumate din pahar) si drojdia faramitata, amestecati , si lasati vreo 5 minute.intr-un castron puneti apoi faina, margarina (topita) , drojdia cu laptele din pahar, galbenusurile, si o parte din lapte.incepeti sa amestecati cu o lingura, completand din cand in cand cu laptele framantati cu mainile pana aluatul devine elastic, si nu se mai lipeste de maini.punem aluatul la loc cald sa dospeasca ( cam 30 de min) , si noi ne ocupam acum de umpluturaaaaaaaaaaaaa ( ca avem si d-aia)
pentru umplutura:
500 gr visine ( din compot, fara samburi)
4 albusuri
150 gr zahar
150 gr nuca macinata
intr-un castron pui cele 4 albusuri si zaharul,bati bine de tot si dupa aia pui nuca macinata si mixezi.impartim aluatul in 3.luam o bila de aluat si intindem o foaie cam cat tava in care le vom pune.si dupa aia, pe marginile foii de aluat punem cate un rand de visine, scurse de zeama.apoi incepem sa rulam usor, catre centrul foii ,lasand intre ele un spatiu cam de 5 cm
vedeti sa fie rulate egal din amandoua partile.procedam la fel si cu celelalte, apoi le transplantam cu grija pe o tava tapetata cu hartie de copt.in spatiul ramas liber punem crema de nuci si albus pe care am pregatit-o.si introducem tava in cuptorul incins la 175 de grade ... unde o lasam cam 25-30 de min
vineri, 5 octombrie 2007
prajitura ochi de leopard-Poca
Publicat de mihaela la 21:30
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu