Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 5 octombrie 2007

sarlota cu visine


pt rulada:
5oua
75g zahar
75g faina
1plic zahar vanilat,1plic praf de copt
1borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice rolleyes.gif )de 300g

pt crema:
1compot visine
2linguri amidon

400ml lapte
1budinca vanilie
1zahar vanilat
300ml smantana pentru frisca
4linguri zahar
1plic gelatina
se separa ouale,albuselse bat spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se bate din nou apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt
si amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori,de jos in sus.turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade,cuptorul inainte incalzit.
apoi o rasturnam peun prosop de bucatarie pudrat cu zahar,dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda.intindem deasupra dulceata,rulam si lasam sa se raceasca

fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1plic genatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam.lasam sa se raceasca foarte bine.
rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi tortul)si marginile formei.

visinile se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul.se toarna peste sucul ce fierbe,se pun si visinile si se lasa pe foc amestecand incontinuu pina se ingroasa.
se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.
smantana se bate bine,pina sta teapana.budinca trebuie si ea mixata ca sa poata fi apoi amestecata cu frisca.se toarna apoi peste visine. se decoreaza cu putina ciocolata razuita si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.

Niciun comentariu: