aluat:
-200ml lapte
-1pachet drojdie uscata
-3linguri ulei,am pus de rapita
-sare
-350 faina(poate o lingura in plus)
umplutura:
-200g sunca presata
-o legatura ceapa verde
-70-100g cascaval ras
-1ou
-sare,piper,busuioc tocat
-250g smantana acra
-un galbenus pentru uns
laptele si uleiul se incalzesc,se dizolva drojdia si se lasa 5 min apoi se toarna peste faina+sare
se framanta un aluat putin mai moale care se lasa 30min la dospit.
intre timp ceapa si sunca le taiem marunt,cascavalul il razuim,busuiocul il taiem mai grosier si le amestecam,
punem oul,smantana,sare,piper.
2/3 din aluat se intinde in forma unsa si pudrata cu faina,se ridica o margine,se inteapa cu furculita si punem umplutura.
aranjam restul de aluat sub forma de gratar,
ungem cu galbenus si dam la copt,in cuptorul dinainte incalzit,la 185 grade.
marți, 9 octombrie 2007
tarta cu sunca si ceapa verde, cu aluat dospit
Publicat de mihaela la 13:38
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu