reteta de la Daneza
2 albusuri
7 lingurite amidon de porumb
cam 600 g piept de pui
1/2 cana ulei (120 ml)
1 ceapa mare sau 2 mai mici
1 catel usturoi
1 ardei gras rosu (am pus si jumatate de galben)
2/3 cana supa de pui (200 ml)
coaja rasa si sucul de la o lamaie
1 lingura zahar
1 lingura sos de soia
1 lingura vin de orez sau dry sherry
un strop de sos de ardei iute
frunze de ceapa ciorii pentru decor
orez sau paste pentru servit
Pieptul de pui se taie fasii. Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu 5 lingurite de amidon (eu am pus si putina sare si piper proaspat macinat). Se adauga puiul si se amesteca bine, ca sa se acopere cu amestecul de albus+amidon. Apoi se pune la frigider pentru 10-15 min.Se incinge uleiul in wok, apoi se pun bucatile de pui la prajit cam 2-3 min.(in transe), intorcandu-le pe toate partile, pana devin aurii.Pe masura ce se prajesc se scot pe un servetel de hartie, ca sa mai absoarba din ulei.
Ardeiul gras, ceapa se taie fasii subtiri, usturoiul feliute si se pun la calit in wok, pana ce ceapa incepe sa se inmoaie (dupa ce in prealabil s-a scurs uleiul, si s-a mai pastrat doar o lingura pentru prajit)
Se adauga supa de pui, sucul si coaja rasa de lamaie, zaharul, sosul de soia, vinul de orez si sosul de ardei iute.
Se dizolva restul de 3 lingurite de amidon in 2 linguri apa rece, si se adauga si el la un loc cu celelalte.Se fierbe cam 30 sec, sau pana ce sosul se ingroasa. Se adauga si bucatile de pui la sos, si se mai lasa sa fiarba cam un minut. Se amesteca bine, ca sa se acopere puiul cu sos.
miercuri, 14 noiembrie 2007
Pui cu lamaie
Publicat de mihaela la 15:46
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu