reteta de aici:
ingrediente:
2 oua
1 doza caise/piersici
125g unt/margarina
110g zahar
1 plic praf de copt
1 plic finesse portocale
170g faina
3 linguri dulceata de caise
se amesteca intr-un castron ouale intregi,zaharul,finesse portocala si margarina
cand zaharul s-a topit si avem o compozitie cremoasa adaugam faina+praful de copt
si mixam din nou.
compozitia o turnam in forma de tarta unsa si pudrata cu faina,deasupra aranjam fructele si o dam la cuptor.
pentru 35min la 190 grade.
rece se unge cu dulceata incalzita si trecuta prin sita
si se lasa sa stea 30min inainte de servire.
sâmbătă, 17 noiembrie 2007
tarta cu caise
Publicat de mihaela la 13:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Mi se pare foarte interesanta reteta, si cum eu iubesc piersicile, trebuie sa o incerc :)
La noi n-am vazut plicui de finesse portocale, si ma intrebam daca poate fi inlocuit cu zahar vanilat, sau cateva picaturi de esenta de vanilie?
rox ma bucur ca-ti face cu ochiul reteta.in locul cojii de portocala razuita(ca de fapt asta contine plicul de finess) poti pune orice aroma doresti.
am reusit! de ieri tot spun ca trebuie sa incerc ceva de la tine si
am incercat-o pe asta :D yamiiii
a iesit combinatia cam dulce-acrisoara caci fructele sunt proaspete, poate ar fi trebuit sa le calesc inainte, nu?
daca sunt proaspete cred ca puteai presara ceva zahar peste ele,inainte de a baga tava la copt.s-ar fi topit,caramelizat usor si ar mai fi redus din acreala.
eu sunt incepatoare in ale bucatariei si o iau usor, dar important e ca a iesit ceva gustos. am mai incercat reteta cu mere, dar de data asta le-am calit in 3 linguri de zahar (aproape) ars, a iesit ceva de vis...
multumim ptr toate ideile si bunatatile tale :X
Trimiteți un comentariu