250g faina
120g migdale
120g zahar
2 plicuri zahar vanilat
190g margarina
1/2 esenta vanilie
2 galbenusuri
zahar pudra pentru decor
se amesteca galbenusurile,faina cu migdalele macinate,zaharul,margarina si faina+aromele,pina avem un aluat fin.se inveleste coca in folie si se da larece 1-2 ore.se intinde apoi un sul potrivit de gros,din care se taie bucati si se modeleaza cornulete ce se vor pune pe tava cu hartie de copt.
se dau la cuptor 15-18min.se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.se pastraza in cutie de prajiturele pina la 6 saptamani.
.
sâmbătă, 17 noiembrie 2007
Cornulete cu migdale
Publicat de mihaela la 11:45
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
as vrea sa stiu daca sunt fragede?
gabriela
se topesc efectiv in gura!!!!
Buna Mihaela! Am o experienta cu niste cornulete cu migdale, FARA AFANATORI, care cornulete mi-au iesit ca portelanul de tari. Faina am pus exact cat scria in reteta.
Care sa fie problema? Astea fara afanatori trebuie lucrate la foc automat am auzit, sa nu se topeasca untul. Eu coca aceea am lasat-o 24 de ore in frigider, insa dupa aia tot nu au iesit fragede.
Ce parere ai?
Multumesc!
lavinia sa stii ca se fragezesc dupa 2-3 saptamani.sunt genul acela de retete pe care le faci la 1 decembriue...sa le mananci la craciun.
eu in general nu o las asa mult la frigider,maxim 2-3 ore si apoi le pun la copt.
zilele acestea pun si pozele la cornuletele de aici,le am undeva pe calculator,trebuie numai sa-mi fac timp sa le caut.
o seara frumoasa!
Trimiteți un comentariu