poza de la aceasta prajitura delicioasa am gasit-0 ratacita pe calculatorul meu din romania.am facut-o acum vreo 3-4 ani intr-un concediu in tara.ar trebui sa o refac.atunci voi pune si poze cu toti pasii.
Aluatul
4 oua,
125 g zahar,
1 pachetel zahar vanilat,
125 g faina,
2 linguri amidon,
1 lingurita praf de copt.
Crema:
2 foi de gelatina alba,
3 oua,
2 pachetele de praf de budinca de vanilie,
80 g zahar,
750 ml lapte,
1,2 kg mere rase (fara coaja),
2 linguri suc de lamaie
Decor:
750 g frisca batuta,
50 g zahar pudra,
cateva felii de mere,
stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca,
100 g ciocolata rasa.
Se bat bine ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa. Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace.
Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit. Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece. Suprafata prajiturii se decoreaza cu feliute de mere, iar partea laterala cu ciocolata rasa.
singura modificare facuta a fost ca o parte din mere le-am pus in crema de vanilie iar cealalta am pus-o deasupra si am turnat glazura incolora de tarte.am decorat cu ceva frisca.
joi, 10 ianuarie 2008
prajitura suedeza cu mere
Publicat de mihaela la 12:30
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
trebuie sa fac si eu prajitura cu mere ca n-am facut demult. Arata tareee bine!!!
Ai la retete aici pe blog!!!!
De ce nu-ti pui chat?
pup
buna vero,
in timp s-au tot adunat retete.gatesc aproape zilnic.
pacata ca nu am facut mai multe poze prajiturii cu mere,la vremea aceea aveam un aparat mai vechi.oricum este delicioasa,merita incercata.
daca nu ma insel daneza a scris pe culinar o alta varianta,dar pornind tot de la reteta asta din formula-as.
trebuie sa studiez problema cu chatul :)
te pup
Trimiteți un comentariu