reteta de aici:
aluat de baza:
150g faina
100g zahar
1ou
100g unt
umplutura:
1 borcan compot visine
40g amidon
firimituri:
150g faina
100g zahar
100g unt
1plic zahar vanilat
putina scortisoara/eu nu am avut sa pun
se amesteca toate ingredientele pt aluat:
si coca rezultata:
se inveleste in folie alimentara si se da la rece 30min
intre timp ne ocupam de umplutura:oprim 4 linguri din zeama de compot pe care o amestecam cu amidonul.restul de suc si visinele le punem pe foc si apoi cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon:
fierbem pina are consistenta unei budinci.lasam sa se racoreasca cateva minute pina punem aluatul in forma de tarta unsa si pudrata cu faina si-l intepam cu furculita de mai multe ori:
punem deasupra visinele:
amestecam cele 3 ingrediente pt firimituri si le prasaram deasupra:
se pune la cuptor tarta pentru 35-40min,eu ultimele 5min am lasat numai rezistenta de jos:
se taie RECE.
luni, 18 februarie 2008
tarta cu visine si fulgi crocanti
Publicat de mihaela la 20:15
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Buuuna :)
asa-i,merita sa o incerci daca-ti plac visinele.e genul de praji dulce acrisoara ce merge de minune la cafeluta.
Eu am o reteta asemanatoare, doar ca in loc de compot pun gem (orice fel) insa cu gem de gutui este absolut minunata si se face repejor. Denumirea e Crostata si intr-adevar e tare buna! Arata cam asa ->
AICI
vai ce bine arata Crostata ta.trebuie sa o incerc si eu,mereu am cate un borcan de dulceata inceput care zace in frigider.pacat ca aici gemul de gutui este Raritate,nu am vazut de cumparat in magazine.
Trimiteți un comentariu