reteta de la Aminariy
1 cana(250ml) apa calduta
aprox 500 faina
o lingurita rasa de sare
o lingura zahar
1 cub drojdie proaspata
aluatul l-am framantat si dospit la MP:
apoi l-am impartit in 3 bucati din care am intins o foaie potrivit de groasa:
si am asezat-o in tava pregatita cu hartie de copt.
se incalzeste cuptorul la max.-250 grade la al meu si se introduce tava:
se fac relativ repede asa ca stati prin zona.la un moment dat au inceput sa creasca:
cam asa arata dupa 16 min cand le-am scos:
minunate alaturi de salata de vinete.
miercuri, 16 iulie 2008
lipie arabeasca
Publicat de mihaela la 14:45
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
hmmm, s-a executat si lipia si salata de vinete coapte, multumesc!!!
hmmm, o bunatate, s-a executat si lipia si salata, multumesc!!!
mihaela esti extraordinara!!!
Mihaela,in loc de drojdie proaspata am pus din cea deshidratata si nu mi-au iesit cum trebuie lipiile adica nu s-au umflat asa si n-au iesit goale in interior,in rest am respectat reteta in tocmai! Ce sa fie?
sa stii ac eu nu mai folosesc de vreo 2 ani drojdie granulata.am patit la fel cu gogsile,nu au crescut prea bine cu ea.
mai da-i o sansa lipiei si incerca cu drojdie proaspata daca gasesti.
care-i diferenta dintre reteta asta de paine si reteta de paine normala? faptul ca o intinzi bine si nu este groasa? cum este a doua zi? asa cum ai vazut si la o alta reteta de pizza, pe mine ma intereseaza si cum se pastreaza de pe o zi pe alta .
Multumesc!
Lavinia
lavinia bine ai venit in bucataria mea
lipiile se pastreaza excelent si a doua zi,eu nu fac paine zilnic caci nu mancam asa multa.le pastrez in cutii speciale de paine si daca este nevoie le pun 30-40 sec la microunde.
diferenta este destul de mare.adica paine nu ramane asa goala pe dinauntru daca o coci in tava de cehec.astea fiind intinse asa subtiri si focul asa mare,reusesc sa fie mai deosebite.
incearca-le cu incredere,sigur iti vor placea.
Trimiteți un comentariu