aluat:
130ml lapte
15g drojdie proaspata
350g faina
50g miere
1 galbenus
40g unt topit
un varf cutit sare
umplutura:
100g unt
150g nuci macinate
50g miere
scortisoara si stafide dupa gust
se framanta din ingredientele pt aluat o coca care se lasa 1h la dospit intr-un loc caldut.apoi se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara.
intre timp ne ocupam de umplutura:
topit untul si dizolvam inauntru mierea apoi compozitia fierbinte o amestecam cu nucile macinate,scortisoara si stafidele(eu nu am avut sa pun)
intindem compozitia pe foaie si rulam pe lungime.asezam in forma de tort cu gaura la mijloc si unim bine capetele:
lasam la dospit inca 35min si apoi ungem cu galbenus+smantana de frisca si presaram deasupra crocant sau zahar brun:
coacem la 180 grade vreo 45min:
rece putem felia si servi.
duminică, 1 februarie 2009
inel cu nuci si miere
Publicat de mihaela la 15:30
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
genial¡¡¡¡todo muy rico...
besos¡¡¡¡
Ce frumos ti-a iesit!
buuuuuun
Caut de zor un cozonac nu prea sofisticat ptr duminica si asta e perfect,o sa il fac de astazi,mersi mult Miha,ma inspiri intotdeauna,ptr bucatarie nu ptr bloqul meu :),te pup.
Trimiteți un comentariu