Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 16 august 2009

ciorba de curcan cu "patratele" de gris


se poate face cu orice carne aveti,eu azi am folosit piept de curcan.

400g piept curcan
o legatura ceapa verde
2 morcovi
4 linguri rosii tocate fin(din conserva)
1 ardei gras galben
sare,piper,marar
1 ou
zeama unei lamai
2 linguri ulei masline

pt patratele:
2 oua mari
65g gris
sare

legumele si carnea taiata cubulete se pun la dinstuit in uleiul de masline.cand s-au inmuiat putin


se adauga 2l apa,acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit.in acest timp ne ocupam de patratele de gris.batem ouale bine,spuma si adaugam grisul in ploaie.mixam pina cand acesta se incorporeaza,adaugam sarea.turnam intr-o forma teflonata,putin unsa cu ulei:


si coacem pe amandoua partile,ca pe o clatita.lasam sa se racoreasca si taiem cubulete mici:

cand carnea si legumele sunt fierte,adaugam oul usor batut cu zeama de lamaie(il turnam in fir subtire amestecand mereu in cratita) si mararul,sare,piper:

punem patratele de gris


si acoperim cu capacul.lasam deoparte sa se racoreasca.

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu am mancat niciodata asa ciorba!cred ca este delicioasa si o voi incerca.
cu drag mirela