reteta de aici:
250ml lapte
1 cub drojdie
500g faina
60g zahar
1ou
100g unt
o priza sare
175g martipan
1 punga mac(200g)
100g zahar
aluatul l-am framantat si dospit la MP:
si l-am impartit in 2 buc:
pt umplutura am mixat macul,5 linguri lapte/poate mai trebuie 2-3 in plus, cu zaharul si martipanul.am intins o foaie si pus jumatate din compozitie:
rulam strans:
apoi rasucim cele 2 bucati si le punem in tava de chec cu hartie de copt:
le ungem cu galbenus si lasam inca 30min la dospit.coacem la 185 grade pentru o ora:
rece il feliem.pofta buna!
miercuri, 23 iulie 2008
cozonac cu mac si martipan
Publicat de mihaela la 08:54
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
vai ce cozonac super!macul e preferatul meu dar,aici in italia n-am gasit nicaieri.si culmea am niste carti de bucate italiene si am gasit retete de prajituri cu mac.
o sa-mi cumpar din tara cand o sa merg mai ales ca vreau sa incerc prajituri cu mac,am vazut o gramada de retete si la tine pe blog.
macul este si preferatul nostru,aici se gaseste la Real,poate ai in zona si te uiti acolo.mie imi place ca e macinat si nu mai imi bat capul cu ce sa-l macin.
Mihaela, ce bine arata cozonacul tau! Cred ca e si tare bun.
Miha sa treci pe la mine ca ti-am oferit un premiu :)
Roxana si eu am stat caeva luni in Roma si am gasit mac. Se gaseste sigur la magazinele arabesti, acolo unde au tot felul de seminte.
Parca in italiana ii zice papavero, sper sa nu fi gresit :D
mirela a fost bun,s-a mancat imediat.e prima oara cand incerc combinatia de mac-martipan si sigur il voi mai reface.
isabela,multumesc pentru premiu,inseamna mult pentru mine.
zilele astea il voi oferi si eu altor fete.
harnicuta ca o albina. In fiecare zi afisezi ceva nou. Am incercat unele din retetele tale. Sunt bune.
La acest cozonac se poate inlocui martipanul numai cu mac?
sigur ca poti face umplutura numai cu mac,sau numai cu nuca,cum ai chef.
Trimiteți un comentariu