blat:
-4oua
-1plic zahar vanilat
-200g faina
-1 plic praf de copt
-100g nuci macinate
-175g zahar
crema:
-1plic budinca vanilie
-450ml lapte
-70g zahar
-125g unt
deasupra:
-cate 200g ciocolata amara si alba
-sambauri de nuci
mixam ingredientele pt blat si turnam comp.in forma de tort pregatita cu hartie de copt.coacem la 175grade pt 30-40min apoi lasam sa se raceasca pe un gratar.
pregatim budinca impreuna cu laptele si zaharul si imediat dupa ce am luat-o de pe foc adaugam in ea untul cubulete si :
amestecam pina se incorporeaza.
taiem blatul in 2,insiropam usor cu lichior de ciocolata si turnam crema de budinca calda.punem capacul si dam la rece 2-3 ore.
topim cele 2 glazuri separat si le amestecam cu cate o lingura ulei plante.turnam peste blat si marmoram,
punem samburii de nuca si lasam sa se intareasca.
luni, 9 noiembrie 2009
tort cu nuci si crema de budinca
Publicat de mihaela la 08:31
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
arata foarte bine!cred k o sa-l incec si eu in week-end k duminica am repetat reteta de muffins cu nutella(triplata)k asa mi-a cerut familia!
pupici!
Ce frumos ai imbinat cele 2 glazuri!
O foarte buna idee pentru decor.
Liana Morar
exact pe gustul meu...arata si sunt sigura ca a fost EXCELENT!
Delicios!! Arata atat de apetisant!!
CA INTODEAUNA! IMI LASA GURA APA CAND TE VIZITEZ.ARATA FOARTE APETISANT!
LA MULTI ANI!
LA MULTI ANI!
LA MULTI ANI!
fetelor cu putina intarziere va multumesc pentru urari!
"topim cele 2 glazuri separat si le amestecam cu cate o lingura ulei plante"
Ce inseamna ulei plante?trebuie adaugat ulei?
trebuie sa pui putin ulei in glazura pentru ca astfel se va intari foarte tare dupa racire si nu mai poti taia tortul,fara sa nu se crape glazura.
cand scriu "ulei de plante" la retetele de pe aici ma refer in general la cel de floarea -soarelui,rapita...nu la cel de masline sau care au gust intensiv.
spor la treaba daca vrei sa incerci reteta si un week-end minunat!
Trimiteți un comentariu