delicioase si numai bune la cina langa o bucata de branza telemea adusa din romania!
aluat:
-1ou
-2 linguri untura
-1 cub drojdie proaspata
-1 ceasca lapte
-1 ceasca iaurt(am folosit si pt lapte aceeasi ceasca de cafea,cantarit 230g)
-800g faina
-1 lingurita miere
-1 lingurita sare
-250g jumari
-2 galbenuse
-2 linguri iaurt simplu
framantam un aluat fin din ingredientele scrise si-l lasam 1h la dospit.intindem pe masa usor infainata un dreptunghi de 37x45 pe care punem jumarile macinate fin,in gramajoare:
impaturim aluatul ca la foetaj,aducand marginile spre centru,apoi partea ingusta a dreptunghiului rezultat din nou spre centru.in final impaturim in jumatate.intindem aluatul si mai impaturim inca o data.il lasam la dospit pentru 45min.cu gura unei cani taiem aluatul:
ungem cu galbenusele amestecate cu iaurtul si dam la cuptor.pentru 20-25 la foc potrivit(185grade cu ventilatie la cuptorul meu electric)
marți, 15 februarie 2011
pogacele cu iaurt si jumari
Publicat de mihaela la 14:37
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
che invitante! chissà che buoni! complimenti!!!!!!
A reusit foarte gustos
Nagyon jó receptek!!!!
Trimiteți un comentariu