~25-28buc:
aluat:
-400g faina
-200g margarina
-3 linguri zahar pudra
-9 linguri apa
-1 lingura otet
-1 plic praf de copt
umplutura:
-2 kg mere
-100g migdale felii
-200g stafide
-100g zahar(sau dupa gust,merele mele au fost foarte dulci)
-1 lingura scortisoara
merele razuite pe partea mare se pun la calit intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu zaharul,migdalele,stafidele si scortisoara.se amesteca din cad in cand si se lasa pe foc pina se evapora tot lichidul.apoi se dau la racit.cand le folosim la umplutura trebuie sa fie compozitia complet RECE.
pt aluat amestecam intr-un castron ingredientele si dam coca la rece 40-50min.daca mai este nevoie adaugam 1-2 linguri faina.
impartim apoi in bucati de 40-50g ,pe care le intindem (pe masa usor infainata) cu sucitorul cat putem de subtire.punem o lingura buna de umplutura si rulam lejer:asezam ruladele in tava pregatita cu hartie de copt:
dam tavile la cuptorul preincalzit la 185grade,pentru 35min,pina cand s-au rumenit usor pe margini placintele.
lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar.
week-end placut si cu soare!!!!
.
vineri, 8 aprilie 2011
placintele de post cu mere si migdale
Publicat de
mihaela
la
06:47
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Foarte bun si gustos
Am 'furat' 2 placintele ca arata foarte bine:)
Ca sa ma revansez, ti-am oferit un premiu pe blogul meu!
Weekend placut!
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Trimiteți un comentariu