aluat:
-200g unt
-125g zahar
-5 oua
-1 plic praf de copt
-225g faina
-1 borcan dulceata de cirese
deasupra:
- 2 albusuri
-2 linguri zahar
-150g nuci zdrobite grob
mixam ingredientele pentru aluat si il turnam apoi intr-o tava micuta unsa si pudrata cu pesmet:
dam tava la cuptor pentru 10-12min,la 180grade.dupa ce a trecut timpul asezam deasupra dulceata de cirese(daca nu aveti puteti pune alta dulceata sau chiar cirese din compot)
albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si asezam peste blat.deasupra punem nucile grob sfaramate:
dam din nou la cuptor,la 175grade,pentru inca 20-30min.ultima parte a timpului am acoperit prajitura sus pentru a nu se arde si am lasat numai rezistenta de jos a cuptorului:
se lasa sa se raceasca si se taie felii:
sa aveti pofta!
.
marți, 12 iulie 2011
prajitura cu gem de cirese,bezea si nuci
Publicat de mihaela la 13:12
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
prajiturii astea ii sta bine langa o ceasca de cafea,nu?tare bine arata!
pupicei si o zi minunata
imi place genul asta de prajiturica! yami!
vai cat de bine arata! mama imi facea mereu dulcegaria asta!! eu recunosc ca n-am pregatit-o niciodata!! dar imi place enorm gustul !! pupici
sarah ai dreptate!merge de minune langa o cafea.
ophelia si noua ne plac prajiturile mai necremoase.iar daca au si nuca ,cu atat mai bine!
antonina,sunt convinsa ca iti va reusi si tie...la cate minunatii am vazut la tine pe blog ca stii sa faci!
bianka,e foarte buna intr-adevar.la noi au mai ramas numai 2 bucati,pentru maine dimineata la cafea!
ce frumusete de praji!!!
multumesc craita!
Arata pur si simplu delicios. Am sa incerc si eu reteta ta.
viorica ma bucur ca te-am inspirat si sper ca deja ai incercat reteta
Trimiteți un comentariu