ne plac chiflele la micul dejun,pranz sau cina si pe deasupra merg bine si la pachetelul fluturasului.
acestea se patreaza foarte bine pina la 3 zile,fiind facute cu untura,asta in cazul in care va mai ramane ceva pina atunci:))
aluat:
-120g untura
-3 oua
-2 galbenusuri
-100g miere
-1 cub drojdie
-200ml lapte
-1 plic coaja razuita portocala(finess de la dr oetker)
-aprox 600-700g faina
-sare cat luam intre 3 degete
umplutura:
-gem de prune
aluatul l-am framantat si dospit la masina de paine si apoi am intins pe masa o foaie din care am taiat patrate.in mijlocul fiecaruia am pus o lingura de gem:
se aduna colturile si se formeaza chifle care se pun pe tava pregatita cu hartie de copt.se lasa 15 min la dospit:
si se coc la foc potrivit pina se auresc(la 180 grade cu ventilatie vreo 15-20min).
.
luni, 6 februarie 2012
chifle dulci cu gem de pruna
Publicat de mihaela la 15:55
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Am notat si varianta cu untura, precis ies tare bune.
Pupici Fluturasului.
Bine te-am gasit Mihaela! Delicioase chiflele tale!Imi place deltfel foarte mult si blogul tau.Felicitari:X!
Imi plac f mult !
ma bucur, mire!
Imi plac si mie chiflele tale cu gem! pupici
Trimiteți un comentariu