zilele acestea avem prieteni dragi in vizita si pentru ca stiu ca le place prajitura aceasta cu foi de miere am trecut la treaba:
-3 linguri lapte
-100g miere
-70g zahar
-3 linguri ulei
-425g faina
-1 lingurita bicarbonat
-2 galbenusuri
crema:
-500ml lapte
-7 linguri gris
-125g zahar
-200g unt
-1 lingura cacao
-rom
laptele,mierea,zaharul si uleiul se incalzesc pe foc amestecand pina cand se topeste zaharul.se ia la o parte si se lasa sa se racoreasca apoi se pune faina,bicarbonatul si galbenusurile usor batute.cu mainile se amesteca un aluat fin care se imparte in 4 bucati.se coc 4 foi:
pentru crema se pune laptele,zaharul si grisul la fiert,amestecand continuu pina cand compozitia se ingroasa.se lasa sa se raceasca complet.
se mixeaza untul si se adauga cate o lingura din compozitia de gris.la final romul.1/3 din aluat se amesteca cu cacao
se aranjeaza crema intre foi:prima foaia .crema alba,foaia 2 crema cu cacao,foaia 3 ,crema alba si la final ultima foaie.apasam usor si dam la rece pina a doua zi.
se taie si pudreaza cu zahar.
sa aveti pofta si un week-end frumos!!!
.
vineri, 24 februarie 2012
foi cu miere si crema de gris
Publicat de mihaela la 06:59
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
E prima data cand intri pe blogul tau, retetele are exceptional! Mi-ar placea sa ma abonez la postarile tale prin email, dar nu am gasit butonul de abonare.:) Ma poti ajuta?
Multumesc.
Minunat ..aduc eu cafea :)...weekend placut!!
Grozav de bune.Te pup!
gabriela deocamdata nu am functia de abonare pe blog.te mai astept insa in bucataria mea!
sigur Aziz dar sa fie neagra :)
pupici!
au iesit delicioase desi mi-au dat batai de cap la intins :))
week-end frumos!
arata super!!! e pe placul meu!!weekend placut!!!
Delicioase:)
Foile cu miere sunt nemaipomenit de bune!!!Cu crema de gris nu am stiut ca se poate face dar trebuie sa fie super de gustoasa!!!!!!Pupici:X
week-end placut si tie draga mea!
ramona e buna,o recomand!
maria incearca si crema cu gris,mama o face des si e foarte usoara!
Cate linguri de miere, zahar si faina trebuie folosit la foi?
Trimiteți un comentariu