eu am facut rozeta aceasta pentru cina dar este potrivita si pentru o intalnire cu prietenii,langa un pahar de bere!
aluat
-500g faina
-1 cub drojdie
-250ml lapte
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
umplutura
-1 borcan ciuperci cal I
-1 ceapa
-2-3 linguri pasta tomate
-100g porumb din conserva
-sare,piper,chilli
-100g cascaval razuit
-patrunjel verde tocat
pt uns:
-1 galbenus
-1 lingura iaurt
-susan
incepem prima data sa pregatim umplutura pentru ca trebuie sa se raceasca complet: ceapa si ciupercutele fin tocate se pun la calit intr-o lingura ulei masline.se adauga porumbul,pasta de tomate,sare,piper,50ml apa/supa si lasam pe foc amestecand mereu pina scade toata zeama.adaugam patrunjelul verde tocat si dam la rece.
aluatul l-am pregatit la masina de paine,prg de framantat si dospit.dupa 90min(atat dureaza prg complet al masinii) l-am intins pe masa infainata si am pus umplutura.rulam si taiem felii cam de 3 degete grosime pe care le punem cu umplutura in sus in tava de tort pregatita cu hartie de copt.lasam sa se odihneasca 15-20min.
ungem cu amestecul de galbenus +susan si dam la cuptor preincalzit la 190 grade pentru 30-40min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu