reteta de la Poca
pentru aluat:
400 gr faina
2 oua
3 linguri margarina(sau ulei)
1 pahar cu lapte
50 gr. drojdie
2 linguri zahar
un praf de sare
pt. umplutura:
250 gr. branza dulce de vaca
3 linguri zahar
2 oua
1 lingura gris
coaja rasa de lamaie
preparare: faci o maia din lapte caldut, zahar si drojdie pe care o amesteci cu faina pana ce obtii o compozitie de consistenta smantanei.
presari faina si o pui la cald sa creasca. amesteci restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si framanti pana se dezlipeste de pe vas, apoi adaugi margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare , si mai lasi iar putin la crescut.
intre timp prepari umplutura: pasezi branza cu o furculita, o amesteci cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma adaugi albusurile batute spuma.
din aluatul crescut intanzi o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si o tai in patrate.
pui umplutura in mijlocul fiecarui patrat si unesti la mijloc cele 4 colturi. asezi fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si o lasi la cald sa creasca. ungi branzoaicele cu ou batut si le coci la foc mic.
marți, 16 octombrie 2007
branzoiace
Publicat de mihaela la 11:15
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Ce blog frumos , detaliat si plin de bunatati ... ce pacat insa , ca eu n-am gasit locul de abonare pe mail , asa c-a trebuit sa-l introduc pe tot la favorite . Nu incerci sa faci ceva in acest sens ? Multumesc frumos si o duminica frumoasa-ti doresc !
Nu ne creezi si o posibilitate de abonare la blog prin mail ???
sus in stanga este butonul de abonare prin email
Trimiteți un comentariu