reteta de la Nelasahatzy
1 franzela mai veche sau chifle (500 g),
250 ml lapte cald,
2 cepe maricele,
3 linguri unt,
3 oua,
1 legatura patrunjel,
sare,piper (ev. Vegeta),
500 g Champignons,
250 ml supa de vita (eu am pus apa si am condimentat cu putina Vegeta),
150 ml smantana, nucsoara.
1)Se taie franzela (chiflele) in cuburi de cca. 1 cm si se inmoaie turnand laptele cald peste ele.
Se framanta bine,strangeti pumnul fara mila,pentru a se sfarama bine painea.
2)Se incalzeste o lingura de unt, in care caliti o ceapa tocata marunt (pestisori).
Cand ceapa a devenit transparenta,se da deoparte.
Punem la fiert o oala cu apa si sare,pentru galuste.
La painea maruntita se adauga cele 3 oua batute (cu furculita), patrunjel tocat si ceapa calita,sare si piper sau Vegeta.
Se amesteca bine(framanta):
Cand apa a dat in clocot,cu mainile umede, se formeaza galuste si se plonjeaza inauntru.Se lasa sa fiarba la foc moale 15 minute.
Apoi se scot cu spumiera,se scurg bine de apa si se aseaza intr-un castron(platou).
3) Se taie ciupercile dupa preferinta (eu le-am lasat mai mari).
Se pune restul de unt la incalzit,se caleste ceapa ramasa,se adauga ciupercile si se calesc si ele, la foc iute , fara a acoperi vasul cu capac.
Cand a scazut zeama lasata de ciuperci si ele au capatat o nuanta maronie, adaugam o cana de apa/supa (250 ml) si condimentam cu sare, piper, nucsoara si eventual vegeta.
Amestecam si apoi punem si smantana si se lasa sa fiarba fara capac, pana sosul incepe sa se ingroase putin.
Cand s-a ingrosat,punem patrunjelul tocat si servim alaturi de galuste.
luni, 8 octombrie 2007
Galusti de paine cu sos de ciuperci
Publicat de mihaela la 17:57
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu