reteta de la Maya
400 g faina
250 ml lapte(3,5%) caldut
20 g drojdie proaspata
2 linguri smantana subtire(30%)
1 ou
1 lingurita rasa de sare
1 vf. lingurita de zahar
Acelasi procedeu.Faina in castron,gaura la mijloc.Se freaca drojdia cu vf. lingurita zahar si cu putin din lapte(3-4 linguri)
Se pune in mijlocul fainii(in adincitura)
Am incalzit cuptorul la aprox.40gradeC si am bagat acolo castronul ,pentru 10-15 minute.L-am scos,cand drojdia era crescuta,am adaugat oul,am inceput a framanta(robotul) ,am adugat sarea ,si putin cate putin laptele,pe care l-am amestecat cu cele 2 linguri de smantana..si am framantat in continuare,pana aluatul ,a inceput sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.Mi-am uns mainile cu ulei,am format o biluta,pe care am pus-o in cuptor(aprox.40�C) si am lasat-o sa creasca vreo 30 minute.
miercuri, 10 octombrie 2007
Paine cu smantana dulce
Publicat de mihaela la 12:27
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Mihaela/Maia temperatura cea mai mica la cuptor este treapta 1/2, adica 121 grade C, ceea ce produce nedumerire privind reusita acestei retete. Cu bine si atentie...
sa-ti raspund rapid ca poate mai citeste vreun incepator pe aici la reteta si vorba ta nu iasa nimic.la mine si la maya(de la care am luat reteta),la cuptoarele electrice temp incepe intr-adevar de la 40-50grade si aluatul se poate pune in cuptor la dospit fara nici o problema.
intr-adevar la aragazul din romania nu am aceasta posibilitate si atunci aluatul se va lasa la dospit intr-un loc caldut,la soare daca se poate dar oricum ferit de curentii de aer.
Trimiteți un comentariu