vineri, 5 octombrie 2007
prajitura cu mere si migdale
aluat
400g faina
200g unt rece
150g zahar
1plic praf de copt
2oua
se amesteca toate ingredientele pina avem un aluat omogen.se pune la rece 1ora.
2/3 din aluat se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa de mai multe ori.se coace 8-10min la 180 grade.
am avut o tava 27x27cm.pentru tavi mai mare trebuie dublata compozitia.
pentru umplutura avem nevoie de:
1kg mere
75g stafide
75g migdale felii
o lamaie
250ml suc de mere,necidulat
o budinca de vanilie,praf (37g) sau amidon
3linguri zahar
scortisoara dupa gust
se taie merele cuburi micute si se stropesc cu zeama de lamaie.se pun intr-o cratita.
se amesteca sucul de mere cu zaharul,scortisoara si budinca sau amidonul si se toarna peste mere.se fierb la foc potrivit amestecand continuu.cand compozitia incepe sa se lege se pun stafidele si migdalele.se toarna peste aluat,se aranjeaza restul sub forma de gratar si se pune din nou la copt.
Publicat de mihaela la 17:11
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu