reteta de la Luciana
un pui
cativa cartofi
un mar
cativa catei de usturoi
cateva cepe verzi
o cana cu apa
sare
piper
paprika (au am folosit dulce, dar puteti folosi si iute, dupa cum va place)
ulei (eu am folosit de masline)
un pic de unt, sau margarina si o bucata folie de aluminiu
se spala bine bine puiul si pe dinafara si pe dinauntru
Se taie marul , i se scot samburii , se taie doi catei de usturoi in doua
si se baga in partea dorsala , cu tot cu coaja, imtreuna cu bucatile de usturoi , sare si piper dupa gust. Se "coase" puiul cu o scobitoare, sa nu fuga merele, care se spune ca dau fragezime puiuluiSe ia puiul "cusut", se unge cu ulei, se presara sare piper si paprika dupa gust , eu paprika am pus fara mila, se intinde bine bine tot, pe ambele parti.
Se ia o folie de aluminiu, destul de mare, se unge cu unt, si se "imbraca" puiul apoi se aseaza in tava/forma dorita.Se curata si se spala cartofii, se taie in bucati potrivite, se presara sare si paprika .Se taie, cepa feliutze, si se pune alternativ cu cartofii. sSe stropeste totul cu ulei (sare ati pus peste cartofi, inainte, odata cu paprika, si se da totul la cuptor la 185 de grade sau foc potrivit, pentru o jumatate de ora.
Dupa o jumatate de ora, luati o furculita si intepati puiul. Daca furculita intra usor, rupeti in partea de jos un pic, folia de aluminiu, pt a lasa sa iasa untul , invartiti un pic cartofii si mai lasati puiul asa inca aproximativ 20 de minute. Dupa cele aproximativ 20 de minute, scoateti folia de aluminiu,invartiti iar in cartofi, usor, ca ei sunt deja fragezi, sa nu ii sfaramati, mariti focul (pe la 220) si lasati puiul sa se rumeneasca.
luni, 29 octombrie 2007
pui delicios la cuptor
Publicat de mihaela la 11:24
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu