~reteta de la Alis~
Aluat:
250 g unt
1 galbenus
1 cutie iaurt=200 ml
500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus,daca e nevoie)
Umplutura:
1 pahar nuca macinata
1 pahar zahar
1 lingurita scortisoara
Zahar pudra pt pudrat cornuletele.Punem in vasul de la robot untul aflat la temperatura camerei,faina,iaurtul si galbenusul,se bate 5 minute la viteza mijlocie.Daca mai e nevoie se mai pune putina faina.Impartim aluatul in 4,le punem in folie si le lasam in frigider de la 1 ora pana la 3ore.Dupa aceea luam o bila o intindem cu sucitorul cat mai rotund posibil.Se unge cu unt topit intreaga foaie.Intr-un vas amestecam nuca macinata,scortisoara si zaharul.Intindem o parte din acest amestec peste foaie.Se taie foaia in 8.Rulam le punem in tava cu hartie de copt,temperatura 150 grade timp de 25-30 min
sâmbătă, 6 octombrie 2007
Rogolah-cornulete f fragede
Publicat de mihaela la 19:53
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
rogalah autentice sunt un fel de cornulete cu ciocolata.se fac cu un fel de crema de cacao in care unii pun mai mult zahar si iese cam ca o ciocolata, se manjeste cu crema,nu umplutura.diferenta dintre ele si orice alt cornulet,in afara faptului ca sunt moi si au aluat special, aluatul e intins subtire ,triunghiul din care se face e mai lung si se ruleaza de multe ori. iar a sfarsit se uda bine cu apa incare s-a dizolvat zahar mult
Trimiteți un comentariu