1 pui intreg,taiat bucati sau 1 kg pulpe,taiate in 2
5 cepe
2 morcovi
100g masline verzi
2-3 catei usturoi
3-4 rosii in suc
250 ml vin alb
sare,piper,3linguri ulei masline
verdeata tocata
in uleiul incins se calesc bucatile de carne,se stinge totul cu vin si se lasa sa se evapore.se toaca ceapa marunt si se adauga,apou usturoiul,morcovii felii si rosiile cuburi cu tot cu suc.se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 10-15 min sa se dinstuie.se adauga apoi o canitza mica de apa si se pune din nou capacul.spre final punem maslinele,verdeata si condimentele.lasam sa mai dea 1-2 clocote si tragem mancarea deoparte.se serveste cu paine proaspata de casa sau cu garnitura de orez.
luni, 12 noiembrie 2007
ghiveci de pui cu masline
Publicat de mihaela la 13:14
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Buna Mihaela,
Am facut acest ghiveci weekend-ul trecut si a iesit excelent! E o reteta pe care o sa o pastrez si o sa o fac frecvent.
Alina
alina chiar daca ajung sa-ti raspund dupa un veac de cand ai scris mesajul sa stii ca ma bucur ca ai incercat reteta si v-a placut asa mult.
sper sa te inspir si in continuare.
Astazi fac si eu, sper sa iasa la fel de bun!
sper ca a reusit ghiveciul si v-a placut!!
Trimiteți un comentariu