cateodata mi-e dor de mirosul cozonacilor in casa,cand afara e frig si ploua cu galeata.asa ca azi cat matei a dormit m-am pus pe treaba:
aluat:
3 oua
1cub drojdie proaspata
250ml lapte
150g zahar
75g unt
~600g faina
pt umplutura:
o cana mac macinat
3/4 cana zahar
2 albusuri
aluatul l-am framantat la Mp:
si l-am lasat la dospit:
se imparte apoi in 4:
pt umplutura macul macinat cu zaharul se amesteca cu albusurile batute spuma tare.se intinde pe masa putin unsa cu ulei o parte din aluat,pune umplutura
si ruleaza:
cate a 2 suluri se rasucesc si se pun in tava cu hartie de copt:
se lasa la dospit inca 30min apoi se ung cu galbenus si se pun la copt,la foc moderat(185 grade la cuptorul meu electric):
se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat.se lasa sa se raceasca.pufosi si delicioasi.pina si matei a mancat o felie intreaga.
joi, 24 ianuarie 2008
cozonac rasucit cu mac
Publicat de mihaela la 17:47
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Buna,
vreau sa fac reteta de cozonac, dar am o forma rotunda si vroiam sa iti cer sfatul: cum sa aranjez aluatul pe o forma rotunda? este prima data cand fac cozonac si nu as vrea sa gresesc :)
sunt plecata din tara si nu am la indemana o masina de macinat cafea ptr a macina macul... crezi ca se poate folosi macul nemacinat?
multumesc mult
buna alina,
cu macul nemacinat am aut si eu probleme in primii ani in germania ....nu mi-a placut deloc cum a iesit cozonacul.apoi am avut noroc ca am gasit la real mac gata macinat...nu stiu exact in ce tara esti acum dar incearca pe la marile magazine,se gaseste acum in perioada sarbatorilor.
daca nu ai tava de chec ci numai forma rotunda poti face cozonacul on forma de rozeta cum l-am facut eu aici:http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2007/10/cozonac-trandafir-cu-migdale.html sau ca aici:http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/12/cozonac-floarecu-mac.html. sau faci "cosite" ca aici: http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2007/12/cosite-cu-mac.html pe care le pui in tava cuptorului.
daca mai ai intrebari te ajut cu placere.
sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!!
Buna Mihaela
Ai retete tare frumoase trebuie sa incerc si eu cateva. Am o intrebare eu nu am drojdie proaspata numai uscata imi lucra destul de bine sti cat trebuie sa pun in loc? mi-ai fi de mare folos. Multumesc si numai bine.
corespondendul drojdiei proaspete la 500-600g faina ar fi un plic de 7grame.
spor la treaba!
multumesc foarte mult.
Trimiteți un comentariu