este o paine extrem de pufoasa si cu un gust minunat.de aceasta data nu am avut susan pt presarat deasupra.
reteta de aici:
750g faina
150ml iaurt simplu
150ml lapte
150ml apa
1 cub drojdie
2 oua
1 lingurita cu varf sare
75ml ulei
1 lingurita zahar
aluatul l-am framantat si dopit la MP
apoi impartit in 3 bucati
din care am intins o foaie pe care am apasat-o din loc in loc si lasat din nou la dopit 25min.apoi am dat-o la copt la 185 grade:
se poate unge cu o lingura de lapte condensat si presara ceva susan .
sâmbătă, 21 iunie 2008
paine greceasca cu iaurt
Publicat de mihaela la 21:51
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Am facut azi reteta asta. Este grozava!
Am facut cateva modificari din ratiuni subiective:
- am folosit doar 500 g faina
- s-a terminat uleiul de floarea soarelui, deci am folosit 20 ml floarea soarelui si 30 ml ulei de masline, si am simtit nevoia sa adaug si nitel unt (o feliuta subtirica)
- am aruncat inauntru si niste seminte de in
- am uns painea cu ou, dar nu i-am mai adaugat seminte.
A crescut tare tare frumos, aluatul se lucreaza foarte usor, mi s-a parut cel mai "indemanos" aluat facut vreodata.
E grozava reteta, o voi repeta cat de curand! Multumesc
Anca
anca ma bucur ca ai incercat-o.este intr-adevar o reteta delicioasa!
Trimiteți un comentariu