reteta de aici:
aluat de baza:
250g faina
1 plic praf de copt
75g zahar
1ou
125g unt
crema:
1 budinca vanilie
2 linguri zahar
300ml lapte
1 compot visine
fulgii crocanti:
75g faina
75g zahar
100g unt
75g nuci tocate grob
se amesteca toate ingredientele pt aluatul de baza:
si se obtine o coca ce sa da la rece 30min:
se intinde apoi in forma de tort pregatita cu hartie de copt:
se fierbe budinca cu laptele si zaharul,se ia apoi de pe foc si adauga visinele bine stoarse de suc.se lasa 5 min sa se racoreasca si se toarna peste blat:
deasupra se aseaza fulgii crocanti,pt care am amestecat toate ingredientele mentionate:
se coace la 185 grade pt 45 min,ultimele 10min numai la rezistenta de jos a cuptorului.rece se taie felii.se poate orna cu putina frisca.
joi, 12 iunie 2008
tort cu visine,budinca si fulgi crocanti
Publicat de mihaela la 12:14
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu