strugurii sunt vedetele sezonului si cum nu am facut prea multe retete in care sa ii folosesc,m-am gandit sa profit de dulceata si parfumul lor si intr-un tort pentru week-end!
aluat:
-225g faina
-140g unt
-60g zahar
-1 galbenus
-2 linguri smantana(aprox 70g)
-1 plic praf de copt
500g struguri fara samburi
deasupra:
-5 albusuri
-100g zahar
-200g nuci macinate
-1 mar acrisor
ingredientele pentru aluat le-am amestecat intr-un castron.iese putin lipicios dar cu mana umeda se intinde perfect in forma de tort pregatita cu hartie de copt.deasupra se pun boabele de strugure:
se da tava la cuptor pentru 15min,la 180grade.
intre timp batem albusurile spuma tare cu zaharul,adaugam nucile macinate si la final marul razuit pe partea mare:
turnam compozitia peste struguri si dam din nou la cuptor,pentru inca 30min:
cand s-a rumenit deasupra bine(cam ultimele 10min) am lasat numai rezistenta de jos:
se lasa sa se raceasca complet si apoi se taie.
week-end minunat va doresc!
sâmbătă, 24 septembrie 2011
tort cu struguri si bezea cu nuci
Publicat de mihaela la 08:46
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Buuun,imi place ca e cu nuca si struguri!Arata foarte bine!
minunata combinatie.pupicei
Ce bine arata si banuesc ca-i minunata la gust!De retinut reteta.
O DUMINECA PLACUTA!!!
Arata grozav.Te pup!
multumesc teo!pupici!
sarah e delicioasa combinatia!
petronela merita incercata!o saptamana frumoasa!
Dia e tare buna,s-a terminat imediat!
Trimiteți un comentariu