starter:
-60ml lapte
-60ml apa
-7g drojdie proaspata
-100g faina
aluat final:
-15g drojdie proaspata
-500ml apa
-450g faina integrala
-225g faina alba
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
pt starter se amesteca ingredientele si se lasa la dospit ,intr-un bol acoperit pt 3-4 ore.
pt aluatul final am pus toate ingredientele+starterul in masina de paine,prg aluat si am lasat-o sa framante si dospeasca.am impartit apoi in 10buc care vor fi razele si din restul am modelat un dreptunghi pe care l-am rulat si l-am pus in mijlocul tavii pregatite cu hartie de copt,in forma de spirala:
in jurul ei am pus razele si am lasat 10-15min sa doapeasca.am uns painea cu lapte si am copt-o in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-35min.
se lasa sa se raceasca si o manuta pofticioasa a si furat o bucatica!
luni, 24 octombrie 2011
paine soare
Publicat de mihaela la 09:33
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
faci niste painici tare faine.cred ca si foarte gustoase daca si copilasii le "fura " si le papa cu placere.pupicei
Tare aratoasa painica ta.Pup!
sarah multumesc!
Dia m-am gandit sa mai schimb forma traditionala.pupici!
Felicitari pentru retete!vreau sa le incerc dar nu prea am inteles cum e cu umplutura,pun galbenusurile impreuna cu telemeaua si cascavalul,sau galbenusurile sunt doar penru a le unge la sfarsit.Multumesc
daca te referi la reteta cealalta,da,cele 2 galbenusuri se amesteca cu branza feta si cascavalul!
Trimiteți un comentariu