Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

chec bitza din albusuri





l-am botezat asa caci bitza l-a scris pe bucataras si cum aveam o groaza de albusuri in congelator l-am facut .vi-l recomand e foarte bun,pufos si se pastreaza bine pina la 3 zile intr-o cutie pt paine.

-13 albusuri
-225g zahar
-3 linguri ulei
-1 plic praf de copt
-200g faina
-50g cacao
-1 esenta rom

albusurile se bat spuma tare cu o priza sare .se adauga zaharul lingura cu lingura si bate in continuare pina cand se intareste ca o bezea.punem ueiul,praful de copt+faina si esenta de rom.o parte din aluat se aesteca cu cacao.in forma unsa si pudrata cu faina (pesmet) punem aluatul alb si cel negru alternativ:

dam la cuptor,pentru 45min la 180grade:

cand s-a racit il scoatem cu grija din forma:

se poate pudra cu zahar sau glazura cu ciocolata.noi l-am preferat simplu langa o cana de cacao la micul dejun.


.

6 comentarii:

Andreea Dianu spunea...

Mihaela ma bucur ca ti-a placut si ca ti-am dat o idee de folosire a albusurilor :)

pupici

mihaela spunea...

andreea checul este atat de bun incat sigur voi repeta reteta pt a mai scapa de albusuri!

mihaela spunea...

federica te mai astept !

Bucate Apetisante spunea...

Acum stiu ce voi face cu albusurile din frigider. :)

mihaela spunea...

merita sa le transformi intr-un chec delicios!

Ioana V. spunea...

foarte bun