pentru azi v-am pregatit aceste tarte de post,fragede si bune pe care sper sa le incercati!
pt 4 bucati de 12cm sau o forma de tarta de 26cm
aluat
-250g faina
-1/2 plic praf de copt
-2-3 linguri apa
-150g margarina
-4 linguri zahar
umplutura
-4-5 mere
-1 lingura scortisoara
-zahar dupa gust
-1 plic budinca vanilie
-6 linguri apa(suc mere neacidulat)
-100g migdale feliate
se amesteca din ingredientele scrise mai sus un aluat.se ia o bucata din el si se pune deoparte.dine a vom face la final fulgii crocanti.
restul se intinde in mini-formele de tarta unse si tapetate cu faina.
merele cubulete se pun la calit intr-o tigaie antiaderenta(teflonata) cu zaharul si scortisoara.dupa 5-6 minute cand au inceput sa se inmoaie se adauga migdalele si praful de budinca amestecat cu apa sau sucul de mere.se toarna peste mere,amesteca scurt pina se leaga compozitia.se lasa la racit.
bucata de aluat oprita o amestecam cu 1-2 linguri faina si framantam fulgii.
merele racite se intind in forme si presara aluatul faramitat.se dau la cuptorul preincalzit la 190 grade si se coc vreo 30-40min pina cand se rumenesc frumos.
eu ultimele 5 min las rezistenta de jos.
se serveste simpla sau presarata cu zahar iar daca nu tineti post cu un sos de vanilie.
Un comentariu:
Ce frumusele tarte ai facut!
Trimiteți un comentariu