aluat:
- 4 oua
- 50g piscoturi sampanie
- 75g zahar
- 50g faina
- 50g amidon
-1 plic praf de copt
umplutura:
-400g ciocolata (200g cu lapte+200g amara)
-400g+100g smantana de frisca
-1 esenta rom
-1 lingura cacao
inainte de a coace blatul pregatim umplutura pentru ca trebuie sa stea cel putin 7 ore la frigider.
ciocolata rupta bucati se amesteca cu 400g smantana si se pune pe foc amestecand pina se topeste ciocolata.nu se fierbe!!!! compozitia.se da la rece cel mai bine peste noapte.
separam ouale si albusurile le batem spuma tare cu zaharul.adaugam galbenusul si restul ingredientelor,piscoturile maruntite,amestecand usor cu o lingura de lemn sa se incorporeze.
se toarna compozitia in forma de tort(26cm) unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit,180 grade,pentru 25min.
se lasa sa se raceasca si se injumatateste. se insiropeaza blatul de jos cu apa+esenta de rom.se bat cele 100ml smantana bine si se lasa deoparte.
compozitia de ciocolata se mixeaza si la final se amesteca cu frisca.se imparte compozitia in 2 si se umple tortul.
la final se decoreaza cu cacao.tortul se da 3-4 ore la frigider inainte de servire.
6 comentarii:
Multumim pentru idee.
Sigur voi incerca reteta ta.
Astept doar o ocazie.
ce sectiune imbietoare! :D
arata foarte bine!!!
piscoturile la ce folosesc?
salmi,piscoturile se pun in blat.am scris in reteta.
Multumesc. Am citit de cateva ori si tot n-am gasit. ;) Vreau sa incerc tortul de ziua mea.
Trimiteți un comentariu