ALUAT
1/2cub drojdie(~20g)
50g zahar
75ml lapte
50g unt
1ou(eu am uitat sa-l pun)
1priza sare,1plic zahar vanilat
250g faina(poate mai 1 lingura la nevoie)
se incalzeste laptele cu untul apoi se adauga zaharul , sarea si drojdia faramitata.se lasa 10min apoi amestecam cu restul ingredientelor si lasam aluatul 15 min la dospit.
se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina si se inteapa cu furculita.
UMPLUTURA
300g migdale macinate
1budinca migdale sau vanilie
3oua intregi
100g zahar
200ml smantana dulce
se amesteca toate cu mixerul sau telul si se toarna umplutura peste aluat.se da 10min la copt,in cuptorul preincalzit,la 185 grade.
intre timp pregatim FIRIMITURILE
125g unt
125g zahar
200g faina(mi-au iesit enorm de multe,merge numai din jumatate de cantitate).toate se framanta,pun peste tarta si coace in continuare inca 45 min.
rece se poate pudra cu zahar sau servi simpla.
sâmbătă, 6 octombrie 2007
tarta cu aluat dospit si migdale
Publicat de mihaela la 09:00
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu