reteta de la Petu
-1 plic de vanilie
-300 g faina
-50 g migdale macinate
-150 g unt
-150 g zahar
-2 galbenuse si un ou intreg
-150 g dulceata de macese
-zahar pudra
Se amesteca ingredientele uscate(faina,migdale,zahar,vanilie) se adauga ouale si apoi untul.Se formeaza o bila,se impacheteaza in folie si se lasa in frigider cam o ora.
Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se intinde intre hartie de copt si folie si se decupeaza.Surplusul de aluat se indeparteaza cu o scobitoare sau cu un cutit.
La jumatate din ele se decupeaza cate un cerc in mijloc.Se coc la 180° aproximativ 5 minute.Cuptorul trebuie sa fie la temperatura ceruta.
Jumatatile cu "gaura" se pudreaza cu zahar iar celelalte se ung cu dulceata de macese.Se lipesc intre ele si gata.
sâmbătă, 22 decembrie 2007
fursecuri "floare"
Publicat de mihaela la 20:53
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ce bine arata !!!! Toata lumea face fursecuri minunate zilele astea. Craciun fericit alaturi de cei dragi !!!!
au fost numai testele,au iesit asa bune ca a trebuit sa le fac portie dubla!!!!
Trimiteți un comentariu