am scos din congelator si ultima punga de branzica dulce adusa din romania si am facut aceasta delicoasa prajitura.o ocazie buna de a scapa si de cele 10 albuse ce asteptau cuminti in congelator sa le vina randul.reteta este pentru tava mare de aragaz.
aluat:
-400g faina
-1 plic praf de copt
-250g unt
-150g smantana
-100g zahar
-2 galbenuse
-4 linguri cacao
-3-4 linguri lapte
crema de branza
-5oua
-1kg branza dulce
-200ml smantana de frisca
-150g zahar
-1 plic budinca vanilie
-1 plic coaja de portocala de la dr oetker
bezea:
-10 albuse
-7 linguri zahar pudra
intr-un castron framantan cu mana ingredientele pentru aluat,pina cad devine fin si nu se mai lipeste de maini.il intindem pe hartia de copt de marimea tavii,presarand putina faina,pt a nu se lipi de sucitor.il intepam de mai multe ori cu furculita.
mixam branza dulce cu restul ingredientelor si turnam amestecul deasupra foii.dam tava la cuptor,pentru 45min la 180grade,apoi am ales rezistenta de jos si am mai lasat la copt cat am pregatit bezeaua.
albusele le-am batut spuma tare cu o priza sare si zaharul pudra.cu lingura am asezat bezeaua peste branza si am dat la cuptor inca 5-7 min pina cand a devenit usor aurie.lasam prajitura la racit si apoi taiem.
duminică, 23 ianuarie 2011
prajitura cu branza dulce si bezea
Publicat de mihaela la 19:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Foarte gustos si bun
chissà che buono!!! complimenti!un abbraccio!!!!!
Ce bine arata! Ti-a iesit minunat!
Combinatia de branza dulce-bezea nu am mai savurat pana acum! Cred ca e tare buna!
iulia nu se poate sa nu incerci combinatia branza dulce-bezea,e o nebunie curata!
si asta am preparato numai ca nu am pus cacao in blat, lam lasat alb, te pup.
ma bucur ca ai incercat reteta.cateodata o fac si eu fara cacao dar asa iasa mai bine in evidenta!
buna, ati putea pune pe blogul dv ùrmareste -ma prin email?
Trimiteți un comentariu