reteta aceasta mi-a facut cu ochiul inca de cand a scris-o miha pe bucataras.azi i-a venit randul si nu-mi pare rau ca m-am pus la treaba.in casa miroase a sarbatoare iar invartitele sunt delicioase!
aluat:
-2 oua
-1 plic drojdie granulata,7g
-70g zahar
-200ml lapte
-60g unt
-550g faina
-sare cat luam intre 3 degete
-coaja de portocala razuita
in plus:
-50g unt
-3 linguri zahar
-1 lingura scortisoara
aluatul l-am framantata la masina de paine si apoi l-am lasat la dopsit.l-am intins pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara,l-am uns cu untul incalzit putin la microunde si am presarat zaharul si scortisoara:
pliem marginile foii spre interior,formand un dreptunghi mare apoi inca o data,formand de aceasta data un dreptunghi mai mic:
se lasa sa se odihneasca 10min si se intinde o foaie de 1 deget grosime care se ruleaza strans.taiem cu ajutorul unei ate felii(ca si cum am face nod):
asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt:
si le aplatizam usor cu palma.le lasam inca 10-15min in tava sa se odihneasca si le coacem in cuptorul preincalzit la 190grade,pentru 25-30min.
sa aveti pofta!!!!
.
joi, 17 noiembrie 2011
invartite cu scortisoara
Publicat de mihaela la 11:13
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Sunt foarte bune,si mie imi place aroma de scortisoara.Te pup!
Imi plac muult!
dia sunt delicioase si merg asa bine cu laptic!
multumesc bianka<!
cristina te invit cu drag la o invartita!
Ador scortisoara! Merg foarte bine langa o cafea dimineata !
lavi ai dreptate sunt delicioase langa cafea!
Trimiteți un comentariu