ar trebui sa va scriu retete usoare de primavara,sa va povestesc cum ne plimbam si culegem ghiocei...dar asta avem de ieri:
si atunci nu-mi ramane decat sa va invit la o supa fierbinte!
-1 dovleac butternut
-2 mere acre
-2 linguri zeama lamaie
-1 ceapa mare
-2 linguri ulei masline
-800ml supa/apa
-1 pahar smantana
-1 varf cutit curry
-sare,piper
acesta este personajul principal al supei:
se curata si se taie in jumatate.golim interiorul de seminte si taiem dovleacul cuburi.in uleiul incins punem ceapa la calit,adaugam merele stropite cu zeama de lamaie si cuburile de dovleac.lasam cateva minute la foc potrivit,amestecand uneori sa nu se arda.turnam supa si lasam 25-30min sa fiarba,acoperit.
cand legumele sunt moi se adauga condimentele,smantana si se paseaza supa cu mixerul bat.
se serveste cu cateva felii de mar trase in ulei si seminte de dovleac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu