daca mai aveti prune ramase din toamna la congelator, puteti incerca reteta aceasta delicioasa.merge insa cu orice fructe aveti la indemana,chiar si din comppot,sau proaspete.
aluat:
-550g faina
-1 cub drojdie proaspata,45g
-75g zahar
-75g unt
-250ml lapte
-1 ou
-putina sare
3-400g jumatati de prune
pt fulgii crocanti:
-250g faina
-125g zahar
-175g unt
aluatul l-am framantat la masina de paine,dar se poate face si cu mana.in acest caz dizolvati drojdia in laptele caldut,nu fierbinte in care ati pus 1 lingurita zahar.dupa 5 min o turnati in castronul cu faina,in care ati pus oul batut usor,untul topit si racit,sarea si restul de zahar.
se framanta cu mana un aluat fin care se lasa la dospit,intr-un loc caldut pentru 35min.
se intinde intr-o tava unsa si pudrata cu faina,se inteapa si se aseaza deasupra prunele.amestecam ingredientele pentru fulgi ci ii presaram peste fructe.
se da la cuptorul preincalzit la 185 grade,cu ventilatie si se coace prajitura pentru 35-40min.se lasa ultimele 5-8 minute numai cu rezistenta de jos.se lasa sa se raceasca si se taie patrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu